TUDI MUHASTA POMLAD NAM NE MORE DO ŽIVEGA

Prvi mesec igranja na peščenih igriščih našega teniškega kluba je v mnogočem zaznamovalo izrazito nestabilno vreme z obilo padavinami. Ne glede na to smo uspešno izpeljali obe tradicionalni uvodni prireditvi; t.i. šampanjec turnir in srečanje Mengeš:«NeMengeš«. Rdeča nit obeh dogodkov je bila rekordna udeležba nastopajočih, zelo veliko pa je bilo tudi tistih, ki so si prišli zanimive samo ogledati. In imeli so kaj videti…..
Na uvodnem šampanjec turnirju dvojic je nastopilo kar 32 tenisačev( največ doslej sploh), ki so se najprej pomerili v treh kvalifikacijskih krogih. 16 najboljših oz. tistih z največ točkami se je uvrstilo v končnico, kjer so se na podlagi žreba pomerili na izpadanje. Največ znanja in tudi nekaj sreče sta imela Dušan Planinšek in Jaka Lopatič, ki sta v finalu z 9:7 odpravila Gašperja Hrena in Jaka Kruljca.
Če je šlo na omenjenem  turnirju bolj za ogrevanje in je bil rezultat v drugem planu, pa je tekmovalni naboj v popolnosti prišel do izraza že na dvoboju med člani kluba iz Mengša in od drugod. To je bil že sedmi tovrstni obračun in »NeMengšani« pod vodstvom novega kapetana Igorja Založnika so bili zaradi zaostanka v skupnem rezultatu 1:5 tokrat odločeni narediti konec prevladi domačih igralcev. In spopad so začeli naravnost fantastično; po zmagah Alena Vrhovnika, Starčiča, Lapa in Jaka Lopatiča so povedli s 4:0 in le Nejc Skok je z zmago proti Lobodi ohranil nekaj upanja za domačine, ki jih je tokrat vodil Matjaž Majcen. Tudi po njegovi zaslugi so Mengšani v drugi rundi dvobojev posameznikov dobesedno vstali od mrtvih ter nanizali neverjetnih pet zaporednih zmag. Bolj ali manj prepričljivo so slavili Ladi Hribar, Strojan, Mušič, Hren in Grošelj. Rezultat 6:4 po igrah posameznikov je torej nakazoval novo zmago Mengšanov, ki so na krilih popolnega preobrata dobili tudi tri od petih partij dvojic. Končni rezultat 9:6 za Mengeš, a z nekaj drugačnim razpletom v nekaterih tekmah,( kar 8 od 15ih se jih je končalo s super tie-breakom) bi bilo lahko tudi obratno.
Ob vsej dramatičnosti dvoboja pa vsekakor najbolj razveseljuje podatek, da je kakovost tenisa iz leta v leto višja in da vsi skupaj že zdaj čakamo nova tovrstna srečanja.  S tokratnim smo več kot dostojno počastili praznik občine Mengeš. Ob koncu še prisrčna zahvala neumornemu Franciju Zabretu, ki je tako kot vedno avtoritativno in brez vsakršnih napak vodil tekmovanje.   
 
Tekst in foto: Teniški klub Mengeš