ULTRAMARATONEC HILARIJ SE JE V OKVIRU KOLESARSKEGA PODVIGA "211 LIPOVIH LISTOV ZA ZELENO SLOVENIJO" USTAVIL TUDI V MENGŠU

V nedeljo 2. septembra 2012 je slovenski ultramaratonec Radovan Skubic Hilarij, v okviru kolesarskega podviga »211 lipovih listov za zeleno Slovenijo« obiskal občino Mengeš, kjer ga je sprejel župan Franc Jerič skupaj s častnim občanom Francem Zabretom in člani Kolesarskega društva Mengeš, ki so se mu tudi pridružili pri nadaljnji poti proti Kamniku. Gospod Hilarij je v okviru projekta županu Občine Mengeš prinesel zeleno sporočilo, s katerim želi opozoriti na pomen varovanja okolja.
Svoj kolesarski podvig je začel v petek 31. Avgusta 2012 na geometričnem središču Slovenije (GEOSS) na Spodnji Slivni in ima namen v dveh tednih prekolesariti vseh 211 slovenskih občin. Hilarij je prepričan, da je ohranjanje naravnega okolja ključ za boljšo kakovost življenja na vseh ravneh, zato že skoraj 30 let izvaja odmevne »zelene projekte«. Zavzema se za promocijo kolesarjenja kot eno najbolj trajnostnih oblik rekreacije. Na svoji poti po Sloveniji bo promoviral tudi kolesarske poti Srca Slovenije.
Slavnostni zaključek projekta bo v petek 14. septembra 2012 na GEOSS-u, kjer ga bodo sprejeli župani slovenskih občin.
Več o projektu in njegovi poti si lahko preberete na spletni strani www.hilarij.si