USPEŠNO ZAKLJUČENA AKCIJA ZBIRANJA HUMANITARNE POMOČI ZA PRIZADETE V POPLAVAH V SRBIJI IN BiH

V sredo 21. maja in v ponedeljek 26. maja 2014 je v občini Mengeš  potekala humanitarna akcija zbiranja paketov pomoči za prizadete v poplavah v Srbiji in BiH. Zbiranje pomoči je potekalo v preddverju – avli  Kulturnega doma v Mengšu.
 
Odziv občank in občanov je bil neverjeten, tako da je bilo v dveh dneh, ko se je zbirala humanitarna pomoč,  skupno zbrano preko 10.000 kg pomoči oziroma skoraj 700 paketov.  Zbrano je bilo 3,5t pitne vode , 2,8t oblačil, 2t higienskih pripomočkov in kozmetike ter čistil za dezinfekcijo . Zbrano je bilo tudi za skoraj 1t hrane, ter za približno 1t ostalih nujnih pripomočkov kot so posteljnina, odeje, brisače, spalne vreče itd.
 
Vsa pomoč je bila nato predana v centralno skladišče Rdečega križa Slovenije v Ljubljani. 37 paketov oziroma 532,40 kg nekonzervirane hrane (ki je ni bilo možno oddati v skladišče Rdečega križa Slovenije) pa je bilo predano Župnijski Karitas Mengeš, ki jo je 27.5.2014 predala Alibašić Zuvdiji iz Kamnika, ki jo je z dokumenti Rdečega križa Slovenije prepeljal na območje poplav v BiH. 
 
Občina Mengeš se zahvaljuje vsem občankam in občanom, ki so se v zares velikem številu odzvali in sodelovali pri zbiranju pomoči prizadetim, ter Rdečemu križu Mengeš in Župnijski Karitas Mengeš za trud pri sprejemanju, razvrščanju ter pakiranju pomoči. Prav tako se za pomoč pri odpremi pomoči zahvaljujemo tudi Prostovoljnemu gasilskemu društvu Mengeš, ki je s člani priskočilo na pomoč.
 
Ponovno smo pokazali, da radi nesebično pomagamo ljudem v stiski.