VELIK KOLESARSKI PRAZNIK V MENGŠU

Mengeš je bil v nedeljo v znamenju kolesarstva, ko so letos na zadnji dirki za Pokal Slovenije tekmovale vse kategorije od Dečkov/Deklic do Starejših mladincev/mladink.
 
Udeležba je bila največja do sedaj, saj je tekmovalo kar 300 tekmovalcev iz Slovenije in sosednje Hrvaške.
Najmlajši Dečki C so morali prevoziti 9 krogov, Dečki B 12 in Dečki A 15 krogov, tekmovali so v kriteriju, štel se je vsak tretji krog. V tej kategoriji je nastopal Marko Jeretina in zasedel odlično 2. mesto. Po tretjem krogu sta se Marko in njegov konkurent Jan Bevc iz Adrie Mobila podala v beg in vodila vse do cilja in si tako nabrala največ točk.
V kategoriji Mlajših mladincev, kjer je tekmoval domačin Žan Kimovec je na koncu zasedel 24. mesto, so nastopale tudi Ženske Elite in Starejše mladinke. Med mladinkami je prepričljivo zmagala Katja Jeretina.
Starejši mladinci so morali prevoziti 30 krogov, na koncu pa so imeli še cilj na Mengeški koči, kjer je slavil Žiga Jerman, KD Rog. Njegov klubski kolega in naš domačin Matej Merčun pa je zasedel odlično 4. mesto.
Nagrade najboljšim desetim v posamezni kategoriji so pred Kulturnim domom   podelili župan Franc Jerič, podžupan Bogo Ropotar in donator Jani Habjan.
V nedeljo je prvič potekalo uradno državno prvenstvo v parakolesarstvu. Na tekmovanju je nastopilo 6 parakolesarjev.
Še preden pa so se le-ti spustili v boje, so se med seboj pomerili rekreativci in med njimi sta dirkala tudi župan Franc Jerič in podžupan Bogo Ropotar, obema so gledalci močno zaploskali za udeležbo. Na startu 29 moških in 3 ženske je moralo prevoziti 15 krogov po središču Mengša. Tekmovanje pa je štelo tudi za občinsko prvenstvo. Občinska prvaka sta postala Vrankar Gregor in Jeretina Saša.
 
 
Rezultati občinskega prvenstva:
 
Moški do 50 let:
1.     Vrankar Gregor
2.     Mehle Jure
3.     Osenar Sašo
4.     Stopar Janez
5.     Martinčič Marko
 
 
 
Moški nad 50 let:
1.     Jerič franc
2.     Ropotar Bogo
3.     Jelenc Vid
 
Ženske:
1.     Jeretina Saša
2.     Mehle Urška
 
 
Vse ostale rezultate si lahko ogledate na Prijavim.se
 
 
Veseli smo, da nam je uspelo organizirati eno lepših kolesarskih tekem v Sloveniji, kar so potrdili tudi predstavniki drugih kolesarskih klubov, ter zelo velika množica navijačev. Želimo si, da bi se najboljši slovenski mladi kolesarji in kolesarke radi vračali v našo občino.
 
                                           
Tekst: Primož Jeretina, Kolesarsko društvo Mengeš