ŽAN PODBORŠEK EVROPSKI PRVAK V KICKBOXINGU

V San Sebastianu v Španiji je od 22.8. do 30.8. potekalo evropsko maldinsko in kadetsko prvenstvo v kickboxu. Slovenska reprezentanca je bila izjemno uspešna, saj je v konkurenci 1348 borcev iz 36 držav osvojila 19 medalj, od tega štiri zlate.
 
Za najžlahtnejšo je poskrbel tudi 16 letni Trzinčan, čaln ŠD Sonkal iz Mengša, ki je po Izraelcu in Madžaru, v finalu po soglasni sodniški odločitvi z naskokom ugnal Britanca Everilla, sicer najtrofejnejšega borca generacije in s tem poskrbel za eno večjih presenečenj prvenstva, … ki to pravzaprav ni!
 
Kajti po odlični predstavi na svetovnem pokalu junija, ko je v članski konkurenci osvojil bron, je postalo jasno, da bo Žan kandidat za odličja tudi na evropskem prvenstvu. Ko je predčasno z odliko zaključil s šolskimi obveznostmi na športni gimnaziji Šiška je to poletje podredil vse jasnemu cilju - postati evropski prvak!
 
Žan se je tako popolnoma posvetil treningu, se odrekel dopustu in se dva meseca pripravljal individualno s trenerjem ŠD Sonkal Ivanom Budimirjem ter v prijateljskem Kickboxing klubu Center, kjer je v idealnih pogojih za trening uspel realizirati načrtovane priprave, pod vodstvom izjemnega Igorja Packa. Poleg trenerjem gre zahvala tudi sotrpinu iz Ljubjanskega kluba Nemanji Veljković;u, s katerim sta pretrpela vse (tudi medsebojne J) udarce in tako postala prijatelja ter boljša borca. Nemanji pa žreb na EP ni bil nakljonjen in mu je v prvi borbi z enim od favoritov zmanjkalo le malo športne sreče za preboj v nadaljevanje turnirja.
Tekmovalce zdaj čaka krajši odmor, nato pa konec septembra zopet v telovadnico novim izzivom naproti …
 
Besedilo: Tina Strojan
Foto: KBZS Slovenija