ZELO PESTRA IN VEČ KOT USPEŠNA JESEN MENGEŠKIH BORCEV TAEKWON DO-JU IN KICKBOXINGU

Od začetka šolskega leta so se predstavniki ŠD SONKAL iz Mengša udeležili 6 mednarodnih in državnih tekmovanj, kjer so skupno dosegli neverjetnih 56 uvrstitev na stopničke. Najbolj razveseljuje dejstvo, da so jih na državnem Taekwon do prvenstvu osvojili kar 26, kjer so nastopili tudi najmlajši tekmovalci.
Da so rezultati in medalje še žlahtnejše pa pove dejstvo, da je bilo potrebno na določenih tekmovanjih (Zagorje, Bolgarija, Kutina, Velenje) za dosego vrhunskega rezultata in zmago premagati kar 4 do 5 nasprotnikov, kar je primerljivo z Evropskimi in Svetovnimi prvenstvi.
Poleg že izkušenih borcev, se je v tej sezoni v borbah preizkusilo veliko število začetnikov, ki so upravičili zaupanje trenerja in  zelo uspešno nastopili ter se prav vsi domov vrnili z medaljami. To so Žiga Končan, David Jeras, Jan Kodela ter Blaž Lipar, ki  pa je na mednarodnem prvenstvu v Šentjurju celo presenetil z zmago v kategoriji do 75 kg.
Da se borilnih športov udeležuje vse večje število otrok, pa so dokazali tudi najmlajši člani ŠD Sonkal (do 10 let), Luka Ficko, David Ficko, Aleks Temnikar, Ron Janežič, Taj Janežič , Ema Čeman in ostali, ki so prav tako s tekmovanj odnesli zajeten kupček medalj.
Po zasluženem zimskem spanju pa borce v začetku prihodnjega leta že čakajo novi izzivi in preizkušnje.
 
Tekst: Tina Strojan
 
Foto 1: Sonkal Mengeš (na sliki mladinska ekipa s trenerjem)
Foto 2: Wako Slovenija (na sliki Zarić Dejan desno)