"ZIMSKA PRAVLJICA" - RAZSTAVA LIKOVNEGA DRUŠTVA MENGEŠ

Odlomek iz zgodbe "Zimska pravljica" avtorice Miomire Šegine, dramatičarke, pisateljice in fotografinje:
"Vsi se veselijo in hrepenijo po raznih rečeh, a jaz sploh ne vem, kaj je to żelja. Rad bi vedel, čemur se ljudje veselijo, ko se vneto pripravljajo na gostijo, hitijo po trgovinah, zapravljajo dragocene prihranke, da bi v eni sami noči dożiveli občutek izobilja," je odgovoril angel in se otożno odmaknil v svoj oblak, da bi tam v miru premislil o teh nenavadnih rečeh...
 
Na podlagi omenjene pravljice smo na pobudo avtorice, ki je članica LDM, izdelali slike za likovno razstav ZIMSKA PRAVLJICA. Razstava je bila odprta 18.12. v preddverju Kulturnega doma Mengeš in bo na ogled do 31.1.2013. Tematika razstave soupada z prazničnim časom božiča in silvestra, tako da je vsaka slika lahko tudi čestitka za novoletne praznike. Zanimivost razstave je tudi sestaljanka manjših platen v celoto, ki je povečava ilustracije v pravljici " Babica pripoveduje", spoštovane akademske slikarke Ančke Gošnik Godec.
 
Hkrati je odprta mala samostojna razstava Milice Tomšič v Mesing baru v Mengšu. Z izborom slik, je avtorica dopolnila nadaljevanje motivike društvene razstave v Kulturnem domu, s podobami angelov.
 
Z obema rastavama voščimo SREČNO NOVO LETO 2013.
 
Tekst in foto: Likovno društvo Mengeš