ZVONARIJADA

Moški komorni zbor Mengeški Zvon je v soboto 18. maja gostil jubilejno 15. pevsko Zvonarijado. Udeležili so se je pevci iz 8 kulturnih društev in domači Mengeški Zvon. Sprejeli smo jih z tradicionalnim mengeškim »hvancatom«, nato pa smo si ogledali Ravbarjev grad, ki nam ga je razkazal lastnik g. Grginič. Navdušeni nad sprejemom, so si pevci ogledali še trgovino in izdelavo harmonik Melodija, nekateri pa so se povspeli še v zvonik k mengeškim zvonovom in prekrasnim razgledom po okolici. Že so bile tu vaje in nastop na reviji, ki jo je sicer zmotil izpad elektrike, ki je dala še en poseben pečat druženja in nastopa. Zbore in pevce je na začetku pozdravila predsednica ZKD Občine Mengeš ga. Nataša Vrhovnik Jerič. Posebnost večera je bila tudi v prvi izvedbi skladbe Ko nam za praznik zapoje zvon, ki jo je uglasbil g. Primož Kosec, besede stihov pa je napisal prof. Ivan Sivec.
Goste smo po koncertu sprejeli v župnijskem domu, kjer je harmonika Kluba Stopar razveseljevala naše goste pozno v noč, ko so odhajali polni dobrih vtisov o Mengšu.
Nastopali so : mešani pevski zbor Zvon Muta, Mešani pevski zbor Zvon iz Šmartnega pri Litiji, mešani pevski zbor Šenčurski Zvon, Vokalno inštrumentalna skupina Triglavski zvonovi,moška sekcija pevskega zbora Tratarski Zvon, Mešani pevski zbor Šentviški Zvon, moški komorni zbor Savinjski Zvon, komorna skupina Zvon iz Jakobskega dola in Mengeški Zvon.
 
Tekst in foto: KD Mengeški Zvon