Izjava o dostopnosti

Na Občini Mengeš se zavezujemo, da bomo vsem uporabnikom omogočali dostopnost spletne strani www.MENGES.si v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na spletno mesto www.MENGES.si.

Za zagotavljanje dostopnosti so bile na spletnem mestu www.MENGES.si sistemsko zagotovljene nekatere prilagoditve:
- odzivno oblikovanje (prilagajanje postavitve vsebine ločljivosti zaslona),
- prikaz vsebin za uporabnike podpornih tehnologij (bralniki zaslona, brajeva vrstica),
- navigacija s tipkovnico (za uporabnike, ki ne morejo uporabljati miške), - ustrezni barvni kontrasti med besedilom in ozadjem,
- predvidljivo delovanje spletnega mesta,
- omogočeno je opremljanje slik z nadomestnim besedilom,
- omogočena je uporaba različnih ravni naslovov.

 

Stopnja skladnosti

Spletno mesto www.MENGES.si je delno skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zaradi spodaj navedenih izjem.


Nedostopna vsebina

Dostopnost spletnega mesta www.MENGES.si nenehno spremljamo in izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Primeri takih vsebin so:
-skenirani dokumenti v PDF obliki zapisa,
- različne kompleksne preglednice s podatki,


Priprava izjave o dostopnosti

Ta izjava je bila pripravljena 15. junija 2019 na podlagi samoocene. Izjava je bila nazadnje pregledana 18. aprila 2023.

 

Povratne in kontaktne informacije

Zaradi zelo pogostih posodobitev vsebin lahko obiskovalci pri brskanju po spletnem mestu www.MENGES.si kljub prizadevanjem, da bi bile vse spletne strani čim bolj dostopne in uporabnikom prijazne, naletijo na težave z dostopnostjo.

Obvestilo o morebitnih primerih neskladnosti objav z določili Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij in zahteve po posredovanju informacij v dostopni obliki lahko pošljete po navadni ali elektronski pošti na naš naslov.

OBČINA MENGEŠ
Slovenska cesta 30,1234 MENGEŠ
Telefon: 01 724 71 00 01 ,723 70 81
Fax: 01 723 89 81
E-naslov: obcina.menges@menges.si

Odgovor boste prejeli v roku osmih dni od prejema obvestila oziroma prošnje. Če v tem roku ne bomo mogli podati ustreznega odgovora, vam bomo sporočili, kdaj bo odgovor podan in razloge za zakasnitev odgovora.


Izvršilni postopek

V primeru, da ugotovite neskladnost z določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov:

Inšpektorat Republike Slovenije za informacijsko družbo
Ministrstvo za digitalno preobrazbo
Davčna ulica 1, 1000 Ljubljana
Telefon: (01) 555 58 48
eMail: gp.irsid@gov.si