Napoved 28. sejma v Mengšu

Sejemsko in glasbeno obarvan bo Mengeš ob izteku počitniško-dopustniškega obdobja. Glasbeno mesto bo v sejemskih dnevih še bolj živahno, tako zaradi ponudbe stojničarjev kot tudi spremljevalnih obsejemskih dogodkov.
Na stojnicah, ob kulturnem domu in poteh drevoreda v športnem parku bo ponovno pestra ponudba izdelkov domačega porekla, domače in umetnostne obrti, s kmetijskimi in drugimi kakovostnimi izdelki, ne bo manjkalo takih za krepitev in lepoto telesa, za ohranjanje zdravja in seveda bo veliko tekstilnih.
Svojo dejavnost in domače dobrote bodo predstavila turistična, kulturna in druga društva ter skupine iz domače in drugih občin.


Programska shema 28. sejma v Mengšu, ki bo potekal od petka, 26. avgusta 2022, do nedelje, 28. avgusta 2022, vsebuje preizkušene in utečene oblike zabave.


Petek, 26. avgust 2022

Za glasbeni uvod petkovega večera bo od 21. ure dalje skrbel DJ Yohni, dober žur pa bo dodatno, z neutrudno energijo vse do sobotnega jutra začinila skupina POP DESIGN.


Sobota, 27. avgust 2022

Ko bo na stojnicah že pripravljena vsakovrstna ponudba, bo ob 10.00, tudi ob zvokih Mengeške godbe in s krajšim kulturnim programom, sledilo odprtje sejma.

Dopoldanski program, potekal bo vse do pol tretje ure popoldne, bo namenjen najmlajšim obiskovalcem sejma.

AIA – Mladinski center Mengeš bo poskrbel za glasbena, plesna, športna in zabavna doživetja. Poleg navedenega se bodo najmlajši obiskovalci lahko popeljali s poni kočijo in radoživo preverili ponudbo zabaviščnega parka.

Ker je v Mengšu harmonika doma, bodo v prireditvenem šotoru popoldanski glasbeni program od 15.00 naprej oblikovali učenci diatonične harmonike. Melodije klavirskih harmonik nam bo ponudil Harmonikarski orkester KD Mihaelov sejem. Robert Stopar, ki vodi nastopajoče skupine, bo piko na i postavil z nastopom Kluba harmonikarjev Stopar.

V času, ki bo namenjen pripravi odra za večerni koncert godbe, se bodo najmočnejši člani društev pomerili v vlečenju vrvi.

Ob 19.00 bo tradicionalni sejemski koncert Mengeške godbe, tudi tokrat z gosti – med njimi bo imitator Tilen Artač.

Večerne glasbene užitke in zabavo bo obogatil še Vili Resnik z bendom in nas popeljal v zgodnje jutranje nedeljske ure.


Nedelja, 28. avgust 2022

Poseben poudarek bo namenjen prikazu dejavnosti in ročnih spretnosti, ki se k sreči še vedno ohranjajo iz roda v rod: pletenje košar, kovaštvo, rezbarstvo, obdelava lesa, kvačkanje, izdelava cekarjev in slamnikov in verjetno bo predstavljena še kakšna.

Ob 10.00 bo sveta maša za božje varstvo pri prostovoljnem delu gasilcev, nato pa bomo lahko prisluhnili še pevskemu zboru.

Po nedeljskem kosilu, omislite si ga lahko kar na sejemskem prizorišču, saj bo poskrbljeno tudi za jedačo in pijačo, bo v prireditvenem šotoru zanimiv splet glasbenega in folklornega programa.

Igralo in plesalo se bo od 13.00 dalje, in sicer v izvedbi folklornih skupin Svoboda Mengeš, Tamburaške skupine in veteranov Mengeške godbe.

V zaključek sejma nas bo, veselo in po domače, pospremila skupina Joker.


Besedilo in foto: Matjaž Repnik  Spoštovani občani in občanke!

V času priprav ter poteka prireditve »28. sejem v Mengšu« vljudno prosimo za strpnost in razumevanje, predvsem na območju parkirišč pri Kulturnem domu Mengeš, v drevoredu in športnem parku, kjer bomo, v skladu s soglasji, uporabljali javne površine za postavitev začasnih objektov. Vabimo vas, da obiščete sejemsko prizorišče, se seznanite s ponudbo na stojnicah in razvedrite ob pestrem kulturno-zabavnem programu.