Osnovna šola Mengeš je v četrtek, 1. septembra 2022, sprejela 4 razrede prvošolčkov, ki so skupaj s starši prišli v Športno dvorano Mengeš. Najprej jih je prijazno pozdravil Sašo Božič, ravnatelj Osnovne šole Mengeš in jim zaželel dobrodošlico: »Vesel sem, da ste se nam pridružili in nas obiskali danes skupaj s starši. Vidim, da ste tako kot mi nestrpno pričakovali današnje srečanje. Za vas smo pripravili posebno presenečenje.« Pred predstavo je prisotne nagovoril tudi Franc Jerič, župan občine Mengeš: »Dobrodošli v Športni dvorani Mengeš in v Osnovni šoli Mengeš. Želim vam veliko znanja in uspeha, ne samo v šoli ampak tudi na drugih področjih.« Nagovor je zaključil s posebno prošnjo za starše, da se prilagodijo spremenjenemu prometnemu režimu: »Celostna obnova Slovenske ceste se bo začela v drugi polovici septembra. Prosimo, da za varnost vseh udeležencev v prometu spoštujete prometni režim na Šolski ulici in parkirišču za Kulturnim domom Mengeš, ki se bo spreminjal in bo prilagojen izvedbi del.«

Prvošolčke in njihove starše je pred Športno dvorano Mengeš pričakal poseben okvir za fotografiranje. Številni otroci in seveda starši so izkoristili prijetno pozornost in za spomin na vstop v prvi razred Osnovne šole Mengeš naredili več fotografij.

V avli dvorane pa so prvošolčke pričakale njihove učiteljice in pomočnice, imena učenk in učencev so bila razporejena na štirih šolskih mizah, saj je Osnovna šola Mengeš v šolskem letu 2022/2023 sprejela 4 razrede prvošolčkov. Vsi prvošolčki so dobili posebne medalje s svojim imenom in priimkom ter se v dvorani razporedili na klopi. Nekateri so se poznali že z vrtca in so bili bolj razigrani, spet drugi so bili bolj zadržani.

Po razdelitvi medalj se je začel uradni sprejem s prijaznim pozdravom novega ravnatelja Osnovne šole Mengeš Saša Božiča, ki je bil namenjen predvsem prvošolčkom in je izvabil čustven odziv staršev, predvsem mamic. V nadaljevanju je prisotne pozdravil Franc Jerič, župan Občine Mengeš, ki je pozdravil prvošolčke in posebej nagovoril starše s prošnjo naj sledijo spremembam ter spoštujejo prometni režim na Šolski ulici in na parkirišču za Kulturnim domom Mengeš.

Sledila je gledališka predstava, nato pa so predstavile učiteljice prvega razreda in s prvošolčki prvič odšle v njihove razrede. V razredu so učiteljice za otroke pripravile zanimive dejavnosti, ki jim je sledila prva šolska malica.

Med tem časom je ravnatelj Sašo Božič zbranim staršem v podal najpomembnejše informacije v zvezi z obiskovanje prvega razreda. Povedal je, da lahko starši, ki otroka pripeljejo, avto parkirajo na parkirišču pred KD Mengeš ter opozoril naj z avtom ne vozijo do zapornice šolskega parkirišča. Za ukrep zaprtja parkirišča se je šola odločila zaradi varnosti otrok, ki prihajajo v šolo peš po Šolski ulici. Staršem je predstavil še ostale vidike delovanja in organizacije dela v šoli.

Po kratkem predahu in kavi je po starše posameznega razreda prišla razredničarka in jih odpeljala do njihovega razreda. Učenci so si za slovo od prvega dneva šole vzeli še balon in se polni vtisov s starši odpravili domov.