Občina Mengeš

Tržni prostor v občini Mengšu živi tudi v času epidemije

Tržni prostor v občini Mengšu živi tudi v času epidemije

V občini Mengeš je tržni prostor pred Gasilni dom Mengeš. Vsako soboto svoje dobrote ponujajo Kmetija Mis, Kmetija Pri Vazarju, Mesnine Marčun, Lali d.o.o. in Sadjarstvo Kimovec.

Tržnica je odprta od 8.00 do 11.00.

Vse obiskovalke in obiskovalce tržnega prostora naprošamo, da upoštevate ukrepe za omejitev epidemije covid-19:

  • uporabljate zaščitne maske;
  • razkužujete roke ter
  • med čakanjem v vrsti upoštevate varnostno razdelajo 1,5 m do 2 m.

Vljudno vabljeni !


Kmetija Mis, Zavrh pod Šmarno goro 2a, Ljubljana-Šmartno

G: 041 594 724, Tomaž

Kmetija Mis ponuja mleko in mlečne izdelke kot so jogurti, maslo, topljeno maslo, skuto, sirotka, kisla in sladka smetana ter sirarske izdelke kot so sveži sir, dimljen sir, sir za žar in drugo. 


Ekološka kmetija Pr’ Vazar, Trnjava 29, Lukovica

T: 031 470 761

Ekološka kmetija Pr’ Vazar ponuja raznovrstno ekološko zelenjavo, npr. čebulo, krompir, solato, fižol, motovilec, regrat in drugo zelenjavo, jajca ter po dogovoru tudi goveje meso.  


Frutas Lali d.o.o., Ljubljanska cesta 5a, 1236 Trzin

T: 031 823 078

Frutas Lali d.o.o ponujajo vse za pripravo dobrih malic in kosil, od krompirja, solate, čebule, pora, do kakijev, kivijev, hrušk, jabolk, svežih jagod ter drugo sadje in zelenjavo.


Mesnine Mrčun, Topole 10A, Mengeš

G: 041 342 907

Mesnine Mrčun ponujajo več vrst suhih salam (jelenovo, konjsko, govejo in svinjsko) in klobas (konjske, goveje in svinjske), suho goveje, suho svinjsko in suho konjsko meso, prekajene klobase za kuhanje, prekajena šunka, vrat, rebra, krače, pinceta, hrenovke in še mnogo tega. Dobi se tudi šobelj, zaseka, ocvirki in mast.


Sadjarstvo Kimovec, Bukovica 16a, 1217 Vodice

G: 041 820 823, Romana

Sadjarstvo Kimovec ponuja jabolka, jabolčni kis, jabolčni sok motni in bistri, jabolčni suhi krhlji in jabolčni obročki (čips), jajca( pašne reje), različne rezance, suho zelenjavo, nekaj je še konzervirane. Zaradi lastne proizvodnje je ponudba sezonska. V letu 2022 bodo v poletnih mesecih ponujali tudi papriko in paradižnik, ki sta pridelana za ljudi in na naravi prijazen način.