Občina Mengeš

Zdravstveni dom Domžale uspešno izvedel množično cepljenje brez naročanja

Zdravstveni dom Domžale uspešno izvedel množično cepljenje brez naročanja

V soboto, 12. junija 2021, je od 13:45 do 15:45 v cepilnem centru Zdravstvenega doma Domžale potekalo množično cepljenje brez naročanja. Rezerviranih je bilo 545 odmerkov cepiva Johnson & Johnson. Gašper Orehek, pomočnik direktorice Zdravstvenega doma Domžale, je povedal: »V Zdravstvenem domu Domžale smo 545 odmerkov cepiva Johnson & Johnson razdelili v 15 minutah.« Prvi pacienti so se začeli zbirati 30 min pred napovedanim terminom. Zadnji so prišli na vrsto za cepljenje ob predvidenem terminu za zaključek 15:45. Janez Poklukar, minister za zdravje RS, je po zaključenih množičnih cepljenih pojasnil, da bodo dneve cepljenja proti SARS-Cov-2 brez naročanja prihodnji teden organizirali vsi cepilni centri v Sloveniji.

V cepilnem centru Zdravstvenega doma Domžale, ki je v Športnem parku Domžale organiziran na parkirišču ob vhodu v bazen, v dveh pokritih šotorih, so v soboto porabili vse predvidene odmerke cepiva proti SARS-Cov-2. Poleg tega so porabili dodatno še 30 odmerkov cepiva Astra Zeneca. Gašper Orehek, pomočnik direktorice Zdravstvenega doma Domžale, je povedal: »Ocenjujemo, da se je tako veliko ljudi odzvalo, ker je pri cepivu Johnson & Johnson potreben le ne odmerek. Ljudje so prišli iz celotne Slovenije, ne samo z območja delovanja Zdravstvenega doma Domžale. Nam je najbolj pomembno, da čim prej precepimo čim več populacije

Prvi pacienti so se začeli zbirati 30 min pred napovedanim terminom. Vsi ki so čakali v vrsti so dobili listke s številkami, ki jih je bilo toliko kot je bilo odmerkov cepiva, da ljudje ne bi dolgo čakali v vrsti, potem pa ne bi prišli do želenega odmerka cepiva. Skupno je namreč prišlo v cepilni center preko 1000 oseb.  

Nov termin cepljenja za nenaročene paciente v organizaciji Zdravstvenega doma Domžale bo že danes, v sredo, 15. junija 2021, med 17:30 in 20:30. Prvo uro bo na razpolago 200 odmerkov cepiv Johnson & Johnson, nato pa 500 odmerkov cepiva Astra Zeneca. Cepljenje sedaj prinaša zaščito preko poletja in morda še pomembneje - pred jesenskim valom, zato Zdravstveni dom Domžale poziva k čim večji udeležbi.

Dodatni termini bodo tudi v bodoče sproti objavljeni na spletni strani ZD Domžale, pa tudi na spletni strani občine.