Občina Mengeš

Zdravstveni dom Domžale za lažje naročanje priporoča uporabo aplikacije doZdravnika

Zdravstveni dom Domžale za lažje naročanje priporoča uporabo aplikacije doZdravnika

V Zdravstvenem domu Domžale ponovno opozarjajo, da se je za vse storitve potrebno naročiti. Mag. Renata Rajapakse, direktorica Zdravstvenega doma Domžale, je pojasnila: »Do sedaj je v glavnem naročanje potekalo preko telefona. V času epidemije smo vzpostavili nov telefonski sistem, da vas lahko v primeru zasedenih linij v času naročanja pokličemo nazaj. Sedaj pa vsem pacientkam in pacientom predlagamo novo možnost za naročanje na pregled, to je aplikacija doZdravnika. V aplikaciji lahko urejate tudi bolniški stalež, e-recepte in e-napotnice ali dostopate do dokumentov v zdravstveni kartoteki.« Sistem naročanja prek aplikacije doZdravnika je možen tudi v laboratoriju Zdravstvenega doma Domžale.


Uporaba aplikacije doZdravnika

Uporaba aplikacije je varna in omogoča dostop od kjerkoli in kadarkoli, neodvisno od trenutne zasedenosti osebja.   

Aplikacija omogoča pošiljanje sporočil izbranemu zdravniku, urejanje bolniškega staleža, naročanje zdravil v stalni terapiji, naročanje kontrolne napotnice pri specialistu, prejem zdravstvene dokumentacije iz različnih zdravstvenih ustanov in prejem EU COVID-19 potrdila o cepljenju, testiranju s PCR ali HAGT testom.

Aplikacija beleži vsako posamezno aktivnost in o tem tudi samodejno obvešča pacienta in zdravnika.


Enostaven postopek registracije

Na spletni strani https://dozdravnika.si/ s klikom na povezavo »Nimate računa? Ustvarite ga.« odprete obrazca za registracijo.

V obrazec za registracijo vnesete elektronski naslov, ime in priimek, spol, rojstni datum, telefon, številko zdravstvene izkaznice, geslo, ponovite geslo in s strinjanjem s pogoji potrdite kreiranje računa.  

Nato na e naslov prejmete povezavo za potrditev profila. S klikom potrdite svojo identiteto ter se nato na spletni strani https://dozdravnika.si/ prijavite z e naslovom in geslom ter začnete z varno uporabe aplikacije »doZdravnika«


Storitve, ki jih omogoča aplikacija doZdravnika so:

·        Pošiljanje sporočil osebnemu zdravniku

S pomočjo aplikacije doZdravnika lahko osebnemu zdravniku enostavno in varno pošljete sporočila kadarkoli v dnevu, brez prilagajanja urniku ambulante in čakanja na prosto telefonsko linijo ambulante.

·        Podaljšanje veljavnosti obnovljivega recepta

Ko potrebujete podaljšanje veljavnosti obnovljivega recepta, enostavno pustite naročilo osebnemu zdravniku, po predpisu recepta prejmete obvestilo o tem in nato dvignite zdravila v lekarni.

·        Naročanje napotnic za kontrolni pregled pri specialistu

S pomočjo aplikacije lahko kadarkoli v dnevu prek mobilnega telefona, računalnika ali tablice pri osebnem zdravniku naročite novo napotnico, če jo potrebujete za naslednji kontrolni pregled.

·        Odprtje bolniškega staleža

Elektronsko, brez čakanja na telefonsko zvezo ali brez obiska osebnega zdravnika, sporočite, da ste zboleli ter prosite za odprtje bolniškega staleža.

·        Varen elektronski dostop do dokumentov v zdravstveni kartoteki

Medicinske dokumente, izvide pregledov ali preiskav pri specialistih, lahko brez pošiljanja po pošti ali osebnega obiska prejmete v aplikaciji doZdravnika.si. Dostop do dokumentov je varen in zaupen.

·        Naročanje samoplačnikov na laboratorijske storitve

V Zdravstvenem domu Domžale poteka prek aplikacije doZdravnika tudi naročanje samoplačnikov na laboratorijske storitve, izjemoma je možno naročanje na laboratorijske storitve po T: 01 7245 236 ali E: laboratorij@zd-domzale.si.


Vljudno vabljeni, da preverite prednosti, ki jih ponuja aplikacija doZdravnika.