Občina Mengeš

Rezultati likovnega natečaja "Zgodbe naših mokrišč"

Rezultati likovnega natečaja "Zgodbe naših mokrišč"

V Občinah Mengeš, Medvode, Trzin in Vodice, ki so del območja LAS Za mesto in vas, se nahaja kar nekaj mokrišč, ki skupaj ustvarjajo mrežo dragocenih vodnih teles in nas bogatijo s svojo biotsko pestrostjo. Za dvig ozaveščenost o pomenu in bogastvu lokalnih mokrišč ter za dolgoročno ohranjanje teh redkih in posebnih delov narave je potekal v okviru LAS projekta »Zgodbe naših mokrišč« likovni natečaj.

Na natečaj, ki je bil objavljen 24. junija 2019 in se je zaključil 24. oktobra 2019, je prispelo 17 likovnih del, ki jih je poslalo 17 avtorjev. Likovna dela je od 4. do 8. novembra 2019 ocenjevala 5-članska žirija, ki jo je imenoval Peter Ložar, župan Občine Trzin. 

Največ točk je prejelo delo "MOKRIŠČE HRAŠE MEDVODE", akril mešana tehnika, avtorice BARBARE RABIČ, drugo je bilo delo "VODNI DRSALEC", akril, Cegvenški bajer, avtorja ALOJZA BURJE in tretje delo "REGICA", akvarel, Bajer Cegvnca v Mengšu, avtorice BINCE LOMŠEK. 

Vsa likovna dela bodo v januarju in februarju 2020 razstavljena v okviru potujoče razstave po območju partnerskih občin Mengeš, Vodice, Medvode in Trzin, njihovim avtorjem pa bodo podeljene simbolične knjižne nagrade, ki jih bodo prispevali sodelujoči partnerji v tem projektu.Likovni natečaj je bil namenjen vsem, ki so želeli izraziti najlepše, najskrivnostnejše ali drugače posebne trenutke iz lokalnih mokrišč (živalstvo, rastlinstvo, pokrajino) in jih deliti z drugimi. K natečaju so bili vabljeni vsi (ljubiteljski) likovniki, ki so poznali ali so spoznali dragocena mokrišča na obravnavanem območju. Pri tem je organizator razpisa posebej pozval, da naj bodo obiski mokrišč odgovorni, s čim manj motenj narave.

Več informacij o rezultatih likovnega natečaja na spletni strani Lokalne akcijske skupine LAS Za mesto in vas oziroma na povezavi

Tina DrolcVir besedila in fotografije: www.las-mestoinvas.si