Občina Mengeš

Vabilo na izobraževalno delavnico: »Inovativni produkti družinskega turizma v osrednjeslovenski regiji«

Vabilo na izobraževalno delavnico: »Inovativni produkti družinskega turizma v osrednjeslovenski regiji«

Vabimo vas, da se nam pridružite na izobraževalni delavnici z naslovom »Inovativni produkti družinskega turizma v osrednjeslovenski regiji«, ki bo potekala v četrtek, 18. novembra 2021, v Polhograjski graščini (Polhov Gradec 61, 1355 Polhov Gradec).

Regija Osrednja Slovenija ima velik potencial za razvoj prostočasnega in družinskega turizma. V sklopu Pravljično-doživljajske transverzale po Sloveniji, katere idejni nosilec je Zavod Škrateljc, je v regiji zasnovanih že nekaj družinskih doživetij, ki na inovativen način združujejo ustvarjalnost, kulturno dediščino in zdrav način življenja (Polhov doživljajski park, Pravljični Šumberk, Pot močvirskih škratov na Mali plac, Smaragdna dogodivščina ob Ajdovskem zidu ter Skrivnostna Bistra oziroma Menihov vrt). 

Ker je zanimanja za tovrstno obliko turizma vse več, za regijske deležnike organiziramo delavnico, na kateri bomo predstavili koncept družinskega turizma, njegov potencial v regiji Osrednja Slovenija, prikaz razvoja tovrstnega produkta na konkretnih primerih ter konkretno izkušnjo družinske dogodivščine na terenu. Delavnica bo potekala v Polhograjski graščini in bo razdeljena na dva sklopa. V uvodnem delu bo potekal strokovni del, po kratkem premoru pa še obisk na terenu. Priporočamo vam ustrezno obutev. Predvidena dolžina delavnice je 3,5 ure. 

Delavnica je za regijske deležnike brezplačna, obvezne so predhodne prijave na elektronski naslov alenka.sorsak@visitljubljana.si, in sicer do ponedeljka, 15. novembra 2021. Za več informacij lahko tudi pokličete na telefon: 01/ 306 41 87.

Izobraževanje bomo izvedli v skladu z ukrepi za zajezitev širjenja virusa Covid-19, za udeležbo velja izpolnjevanje pogoja PCT. 


Datum: četrtek, 18. november 2021 

Trajanje: od 9.00 do 12.30 

Lokacija: Polhograjska graščina (Polhov Gradec 61, 1355 Polhov Gradec) 


PROGRAM: 

9.00 Zbor in uvodni pozdrav 

9.15 – 10.30 

  • Predstavitev izvirnega koncepta integralnega produkta družinskega turizma. 
  • Predstavitev Pravljično-doživljajske transverzale po Sloveniji s 5 integralnimi turističnimi produkti (osrednjeslovenska regija, Krvavec). 
  • Razvoj produkta Polhov doživljajski park v Polhograjski graščini, ponudba in rezultati. 
  • Delavnica Potenciali družinskega turizma v osrednjeslovenski regiji. 

10.30 – 10.45 Odmor 

10.45 – 12.15 Voden ogled po Polhovem doživljajskem parku 

12.15 – 12.30 Zaključek