Osnovna šola Mengeš je ena večjih osnovnih šol v Sloveniji, obiskujejo pa jo vsi učenci občine Mengeš. Šola je v lepem okolju, je ob športnem parku, ob robu gozdnate Gobavice, obdajajo jo zelene površine. To je zagotovo ena od pomembnih prednosti, saj nam omogoča, da del šolskega programa izvedemo na prostem.

V šolskem letu 2019/2020 gradimo novo športno dvorano, ki bo našim učencem omogočila normalne pogoje za pouk špota in različne športne dejavnosti. Na šoli se trudimo, da učenci pridobijo vsa najpomembnejša znanja, ki so pomembna za življenje, zato poleg obveznega programa organiziramo vrsto dodatnih programov z najrazličnejših področij.

Učenci se udeležujejo številnih tekmovanj s področja znanja in športa, na katerih dosegajo lepe rezultate. Na šoli je kar nekaj uspešnih športnikov in glasbenikov. Mengeš je glasbeno mesto, kar se čuti tudi na šoli, kjer deluje več pevskih zborov, ki nastopajo na številnih šolskih prireditvah, na državni ravni pa se občasno lahko pohvalijo z najvišjimi priznanji. Zelo uspešni so tudi mladi folklorniki.

Poleg znanja nam je pomembno, da so naši učenci čim bolj ustvarjalni, samostojni, odgovorni in empatični. Zato se večkrat vključujejo v različne dejavnosti, ki spodbujajo razmišljanje o odnosih v družbi, skrbi za sočloveka in dobrodelnosti.

Veliko učencev na šoli preživi velik del dneva, zato se trudimo, da bi bila šola za naše učence več kot samo zakladnica znanja, hkrati pa tudi prostor, kjer se prek različnih situacij in izzivov pripravljajo na življenje. Če pa se ob tem čutijo še sprejete in se počutijo dobro, smo tega še posebej veseli.


Osnovna šola Mengeš

Šolska ulica 11
1234 Menge
T: 00386 1 724 76 10
F:00 386 1 724 76 18
E:o-menges.lj@quest.arnes.si
www.osmenges.si