Predstavitev župana


FRANC JERIČ, župan Občine Mengeš

T: 01 723 70 81

E: franc.jeric@menges.si


Franc Jerič je bil rojen 31. 10. 1958 v Ljubljani, z ženo Majo ter sinovoma Gregorjem in Nejcem živijo v Mengšu.

Po končani srednji poklicni šoli se je zaposlil v podjetju Ford servis Trzin, nato v Kovinotehni Mengeš. Leta 1990 se je odločil za samostojno podjetniško pot. Bil je tudi dolgoletni najemnik Kulturnega doma Mengeš, kjer je organiziral številne kulturne prireditve. Njegova življenjska pot je bila vedno tesno povezana s športom in kulturo, vseskozi je bil zelo aktiven v mnogih mengeških društvih.


Od leta 1994 do 2002 je bil kot član SLS svetnik v Občinskem svetu Občine Mengeš. Kot kandidat neodvisne Liste za Občino Mengeš in njen razvoj, katere pobudnik in ustanovitelj je, je bil leta 2006 izvoljen za župana Občine Mengeš. Ponovno je bil izvoljen za župana tudi leta 2010, 2014 in 2018.

Franc Jerič je velik ljubitelj športa, plesa ter domače in dalmatinske glasbe. V družbi prijateljev se rad odpelje na izlet s kolesom, svoj prosti čas najraje preživlja z družino, ženo Majo in sinom Nejcem. Z veseljem pa se vključuje tudi v Gregorjevo družino in se aktivno druži z vnukom Gabrom in vnukinjo Aniko.


Franc Jerič je s svojimi dolgoletnimi izkušnjami v podjetništvu prepričan, da lahko s podjetniškim pristopom in miselnostjo k delu tudi občinska uprava skupaj z občinskim svetom dosega še boljše rezultate. Njegova želja je, da bi se občanke in občani Topol, Mengša, Loke in Dobena prijetno in dobro počutili v občini Mengeš ter tudi sami pripomogli k še bolj kakovostnemu in hitrejšemu razvoju občine.


»Skupaj z občinsko upravo, občinskim svetom ter vsemi občankami in občani si želim ustvariti prijazno in urejeno občino Mengeš, prepoznavno in še bolj poznano po tistih stvareh, po katerih nas poznajo že od nekdaj. Želim si, da bi bil Mengeš prijazna občina tudi vsem obiskovalcem, ki jim želimo predstaviti našo bogato ponudbo s področja kulture, športa, zabave in seveda nadaljevati uspešno delovanje obrtno-poslovne dejavnosti,« pove župan Franc Jerič.